A B C D E F G H I L M N O P R S T U V Z
Î Ă Ş Ţ
RA RE RO RU
termeni gasiti: 11 pagina 1 din 1
rata
RATA, ratez vb. tranz. - A eşua, a nu reuşi, a pierde o ocazie. ◊ RATA s.f. sg. art. de la rată - Sumă de bani ce urmează a se plăti la un anumit termen în cazul cumpărării unui More…
reclama
RECLAMA, reclam vb. tranz. - 1. A cere, a pretinde ceva; a revendica. 2. A face o reclamaţie. ◊ RECLAMA s.f. sg. art. de la reclamă - Anunţ publicitar, promoţional.
regii
REGII s.f. pl. neart. de la regie - Punere în scenă a unui spectacol, a unei piese de teatru etc. ◊ REGII s.m. pl. art. de la rege - împărat.
repezi
REPEZI, reped vb. refl. - A porni în grabă, a da fuga. ◊ REPEZI adj. m. pl. de la repede - (d. mişcări) Iute, rapid.
robi
ROBI, robesc vb. tranz. şi refl. - A aduce pe cineva în stare de rob; a (se) robi. ◊ ROBI s.m. pl. neart. de la rob - Sclav, supus.
roi
ROI, roiesc vb. intranz. - A se grupa, a forma roiuri. ◊ ROI, roiuri s.n. - Grup compact de albine, ieşite din stup în căutarea altui stup; (fig.) mulţime.
ruga
RUGA, rog vb. tranz. şi refl. - A cere cuiva stăruitor îndeplinirea unei dorinţe; a face o rugăciune. ◊ RUGA s.f. sg. art. de la rugă - Rugăminte, implorare.
ruina
RUINA, ruinez vb. refl. şi tranz. - A (se) preface în ruină, a (se) dărăpăna. ◊ RUINA s.f. sg. art. de la ruină - Ceea ce a rămas dintr-o construcţie veche, dărâmată.
rutina
RUTINA, rutinez vb. refl. - A căpăta rutină. ◊ RUTINA s.f. sg. art. de la rutină - Capacitate câştigată printr-o practică îndelungată; obişnuinţă.
râma
RÂMA pers. 3 râmă vb. intranz. - (d. porci) A scormoni cu râtul pământul. ◊ RÂMA s.f. sg. art. de la râmă - Vierme de culoare roşcată care trăieşte în pământ bogat în resturi More…
răţoi
RĂŢOI, răţoiesc vb. refl. - (fam.) A se răsti la cineva. ◊ RĂŢOI, rătoi s.m - Masculul raţei.
Dictionar de omografe Dex - Dictionar online al limbii romane
  DespreTop 10Contactaţi-ne inceputul paginii
© 2008 DexX.ro - Copyright XHTML | CSS Gazduire oferita de Ghesi.ro