A B
BA BC BE

Becaplerminum

Acţiune terapeutică: Cicatrizant
Categorie de risc pentru sarcină: C
Prescripţie: S
Denumire comercială: Regranex
Mod de acţiune: Becaplermin are o activitate biologică similară cu cea a factorului de creştere derivat din plachete (PDGF) endogen, ceea ce include favorizarea recrutării chemotactice şi proliferării celulelor implicate în vindecarea leziunilor şi îmbunătăţirea formării ţesutului de granulaţie.
Indicaţii: Ulcere diabetice neuropatice ale membrelor inferioare ce se extind la ţesutul subcutanat şi care au vascularizaţie adecvată.
Contraindicaţii: Hipersensibilitate cunoscută la medicament. Neoplazii cunoscute la locul de administrare.
Mod de prezentare: Gel: 0,01%
Dozaj - mod de administrare: TOPIC
Se calculează cantitatea de gel ce trebuie aplicată în funcţie de suprafaţa leziunii. Astfel, pentru fiecare centimetru pătrat se aplică 0,25 centimetri lungime de gel dintr-un tub de 15 g. Gelul se aplică o dată pe zi până la vindecarea leziunii. Cantitatea de gel necesară trebuie calculată de către medic la interval de 1-2 săptămâni în funcţie de viteza de regenerare a leziunii.
Pentru a alica gelul, se măsoară cantitate necesară pe suprfaţă curată (de ex. hârtie cerată). Apoi, cu ajutorul unui aplicator se întinde pe toată suprafaţa leziunii în strat uniform. Se acoperă zona respectivă cu un pansament umezit în soluţie salină şi se lasă 12 ore. După acest interval se îndepărtează pansamentul, se curăţă zona cu soluţie salină de gelul rămas şi se aplică un alt pansament umed pentru tot restul zilei.
Efecte adverse: Dermatologice: rash eritematos, infecţii, celulita.
Precauţii: Eficacitatea medicamentului nu a fost stabilită pentru tratamentul ulcerelor de stază venoasă sau a ulcerelor diabetice care nu se extind în ţesutul subcutanat.
Nu au fost stabilite efectele medicamentului asupra articulaţiilor, tendoanelor, ligamentelor sau ţesutului osos expus.
Observaţii pentru pacient: Spălaţi-va bine pe mâini înainte de a aplica gelul
Vârful tubului nu trebuie să vină în contact cu suprafaţa leziunii sau cu orice altă suprafaţă. Reaplicaţi capacul rubului după fiecare utilizare.
Pentru a aplica gelul pe suprafaţa leziunii folosiţi un tampon de vată sau orice alt aplicator.
Gelul trebuie aplicat o singură dată pe zi în cantitate măsurată cu atenţie înainte.
Este important ca odată cu urmarea rratamentului să respectaţi un program riguros de prevenire a ulcerelor, inclusiv un regim de slăbire.
  DespreTop 10Contactaţi-ne inceputul paginii
© 2008 DexX.ro - Copyright XHTML | CSS Gazduire oferita de Ghesi.ro